Sergi López, Titot, Mossèn Dalmau i moltes altres personalitats, en suport de les consultes independentistes - La coordinadora ha presentat el manifest, el qual farà visible arreu d'Europa

.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha acollit aquest dijous la presentació del manifest de suport a la consulta sobre la independència amb la presència d'alguns dels artistes, historiadors, cantants i altres personalitats del panorama mediàtic català que s'hi han adherit.

A la taula s'han assegut Mossèn Dalmau; l'expresident de la Unió de Pagesos, Pep Riera; Uriel Bertran; la responsable de comunicació i premsa de la Coordinadora, Anna Arqué, Sergi López, l'economista Elisenda Paluzie i la representant d'Acció Cultural del País Valencià, Saïda Saddouki .

En el text s'exposa que Catalunya, per aconseguir ser un model de "societat avançada i moderna, competitiva i capdavantera" requereix de nous instruments "que no permeten l'actual marc constitucional espanyol". Denuncia les limitacions de les reformes estatutàries així com el "persistent espoli fiscal que no podrà resoldre el nou finançament", i afirma que ha arribat el moment de decidir si la societat vol "esdevenir una nació sobirana plenament reconeguda en el context internacional".

El document serà enviat a partir d'avui arreu d'Europa i també a l'Estat espanyol. Arqué ha destacat en aquest sentit el ressò positiu que està tenint la consulta sobiranista, i ha apuntat que és un tema del que es parla tant al Parlament escocès com al de la Unió Europea.

“Collonut”
L'actor Sergi López ha manifestat que troba “collonut” formar part d'un poble que s'atreveix a convocar un referèndum i ha destacat sobretot el fet que la consulta és una iniciativa civil sense implicació de partits polítics, cosa que, segons ell, és “garantia de legitimitat”.

Paluzie ha posat èmfasi en la gran força que està mostrant la nostra societat i en el sentiment d'un moviment construït de baix cap a dalt que aporta un teixit de cohesió social molt destacable. Aquest moviment, ha afegit Bertran, farà que les consultes desenvoquin finalment en l'objectiu final de la coordinadora, “no matissable”, de fer un referèndum nacional d'autodeterminació. El resultat final de les votacions, únic i nacional, servirà per fer pal·les aquest missatge, ha explicat.

Per la seva banda, el cantant Titot ha intervingut per destacar que el 13 de setembre a Arenys de Munt es va “superar el mal endèmic de la covardia” i va suposar l'inici un canvi significatiu. “La societat civil no troba consens per casualitat”, ha dit, i això demostra que estan a punt de canviar les coses d'una manera que ell, espera, sigui “definitiva, completa i eterna”.

L'acte al Fòrum el 29 de nombre
Bertran ha fet una crida a assistir massivament el 29 de novembre al Fòrum, en un acte de força i “unitari” que serà la millor resposta a les veus que intenten “posar pals a les rodes” a la iniciativa.

Aquest diumenge es reuniran unes 20 comissions representatives de les organitzadores dels referèndums convocats als municipis i d'aquelles que els duran a terme en les següents tongades (febrer i abril), així com entitats i associacions que treballen pel dret a l'autodeterminació. Ha apuntat noves dates que no van ser incloses al cartell fins ara, com el fet que Miquimoto serà el presentador de l'acte. Les previsions apunten a omplir com a mínim les 3.500 cadires del Fòrum, amb possibilitats d'habilitar més sales si es desborda l'afluència.

Editorial conjunt
En resposta a les preguntes sobre l'editorial conjunt dels diaris d'aquest dijous, Bertran ha destacat que el moviment de les consultes és estructural i amb voluntat de permanència, i que no respon a una conjuntura concreta. Ha admès, tanmateix, que el clima pot afavorir la rellevància de les consultes, però ha declarat que el ciutadà que anirà a votar no és un català emprenyat, sinó el que vol la independència.

Finalment, s'ha fet una crida a aprofitar la cobertura mediàtica a nivell mundial que tindrà el proper partit Barça-Madrid per tal d'omplir les grades d'estelades i fer visible la data del 13-D.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada