EL PLE DE L'AJUNTAMENT DE TIANA DÓNA SUPORT A LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA

.
L’Ajuntament aprova una moció amb els vots de Gent pel Progrés, CiU i ERC


El ple de l'Ajuntament de Tiana ha aprovat una moció de suport a la consulta popular sobre la independència de Catalunya impulsada per la comissió ciutadana Tiana Decideix. La moció s'ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (format per Gent pel Progrés i CiU) i Esquerra. El PSC-PSOE s'hi ha abstingut.  La comissió que organitza la consulta pel dia 13 de desembre es va crear el 24 de setembre i està formada per persones del municipi que actuen a títol individual. Tiana Decideix  ha desplegat, fins ara, una intensa activitat comunicativa i participativa amb un bloc, una pàgina al facebook, uns fulletons explicatius repartits a totes les cases de la vila, cartells als principals punts i diverses pancartes. Això ha comportat que entitats del pobles i ciutadans s’hagin adherit a la iniciativa. També ha representat que en diversos punts de Tiana hagin aparegut pintades de grups extremistes contraris al fet que Catalunya pugui decidir el seu futur lliurement.

Tiana, amb una padró de 7.540 habitants, s'afegeix als 115 municipis catalans que també organitzen pel dia 13 de desembre una Consulta Popular Sobre la Independència de Catalunya. Aquests 115 municipis representen una població de més de 623.000 persones. Girona, amb 94.484 habitants segons el padró oficial, és la ciutat més gran de les adherides a les consultes. La segueixen, de molt a prop, Sant Cugat del Vallès (76.274), Manresa (75.053) i Vilanova i la Geltrú, amb 64.905; i a una certa distància Vic, amb 38.964; Vilafranca del Penedès, amb 37.364; i Premià de Mar, amb 27.545.

El Maresme, on pertany Tiana, és la segona comarca amb un padró més important, i hi participaran 8 municipis. , A banda de Tiana, la consulta es farà a Canet de Mar, Premià de Mar, Arenys de Mar, el Masnou, Sant Pol de Mar, Argentona i Vilassar de Dalt. Cal destacar també que Tiana és a l’àrea metropolitana de Barcelona, i és el primer municipi d’aquesta mancomunitat de serveis que celebrarà la consulta sobre la independència el 13 de desembre.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada