L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès aprova donar suport a una consulta popular sobre la independència



La moció s'ha aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC, ICV i la CUP, mentre que el PSC s'ha abstingut i el PP hi ha votat en contra


L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha aprovat, aquest dimarts al vespre al ple municipal, una moció de suport a la consulta popular per la independència presentada per la comissió ciutadana Vilafranca decideix. La moció s'ha aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC, ICV i la CUP, mentre que el PSC s'ha abstingut i el PP hi ha votat en contra. Un dels punts de la moció que demanava el suport econòmic i material de l'Ajuntament per realitzar la consulta ha estat desestimat, ja que "no està permès" i l'Ajuntament "no" té el pressupost "suficient" per a fer-ho, segons ha confirmat l'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull.


Pere Regull ha afirmat que troben "molt bé" que s'impulsi una consulta d'aquestes característiques perquè no s'"obliga" a ningú a anar-hi ni tampoc a "votar" en un "determinat sentit". En la mateixa línia, la CUP ha expressat que és "molt positiu" que es faci la consulta i més si és una "iniciativa ciutadana".


El grup municipal ICV, que ha votat a favor de la moció, ha manifestat que "no" podien votar "d'una altra manera" perquè és una proposta sorgida per les entitats popular i no s'hi poden "oposar".


Segons el regidor del PSC, Pep Colomé, el grup socialista s'ha abstingut, ja que el PSC té una "proposta federalista" de Catalunya integrada a l'Estat Espanyol i és per això que s'han abstingut. Tot i això, Colomé ha afegit que no han votat en contra perquè la moció defensa que un grup ciutadà pugui muntar una consulta popular, i segons Colomé, això "es pot fer".







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada