GRÀCIES A TOTHOM



El 13 de desembre del 2009 quedarà escrit a la història d’aquest país, com el dia que milers i milers de catalanes i catalans, de 167 municipis, van acudir a les urnes a reclamar el seu dret a decidir sobre el futur d’aquesta nació. Un d’aquest 167 municipis va ser Tiana. La societat civil del nostre poble, és a dir, les persones a títol individual, les entitats i les associacions, va aportar el seu gra d’arena a aquesta fita històrica.

És per això que des de Tiana Decideix, la comissió ciutadana encarregada d’organitzar la consulta al nostre poble, us volem agrair el vostre suport incondicional. L’èxit de la consulta tianenca - èxit d’organització i de transparència - és el vostre èxit. Al cap i a la fi, a tots ens uneix l’interès en construir un futur més pròsper i lliure on el dret a decidir i el valor de la pau hi siguin sempre presents.

Catalunya, per la seva situació geogràfica, ha forjat una identitat que és el resultat de les mil i una llavors que han arrelat a la nostra terra. Aquest país, i la seva gent, sempre ha estat compromès amb el seu temps, ha estat i és solidari, i ha fet de la paraula la seva principal arma. Ho va recordar el 24 d’octubre del 1971, davant del ple de les Nacions Unides, el violoncel·lista, Pau Casals:

 “Sóc un català. Actualment una província d’Espanya. Però, què va ser Catalunya? Catalunya va ser la nació més gran del món. Us diré el perquè. Catalunya va tenir el primer Parlament, molt abans que Anglaterra. Catalunya va acollir els inicis de les Nacions Unides. Totes les autoritats de Catalunya, al segle XI, es van trobar en una ciutat de França, que aleshores era catalana, per parlar de pau. Al segle XI. Pau en el món, i en contra de les guerres; la inhumanitat de les guerres. Això era Catalunya”.

Pau Casals, músic reconegut mundialment, mai va renegar de la seva identitat. És més, la va pregonar amb orgull, humilitat i fermesa per arreu. Ell havia decidit que el seu èxit artístic mai no el faria renunciar a les seves arrels mil·lenàries.

El 13-D, gràcies al vostre compromís, l’esperit de Pau Casals i tants altres va ser present a la nostra vila. Un compromís i un esperit - com el de Casals - construït sobre la il·lusió, no sobre la nostàlgia.

Gràcies pel vostre suport!!!


Gràcies per ajudar-nos!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada