MANRESA I SANT CUGAT SE SUMEN ALS REFERÈNDUMSSeran les dues ciutats amb més habitants que celebraran la consulta el proper 13 de desembre i Vilafranca del Penedès aprovarà la moció en el proper ple.


A la capital del Bages, la votació va ser, com es preveia, molt igualada. La moció va prosperar per 12 vots a favor, deu en contra i tres abstencions. Els vuit regidors de CiU, els tres d’ERC i el de la CUP van avalar la moció. Els vuit edils del PSC i els dos del PP s’hi van oposar. L’abstenció final dels dos regidors d’ICV va permetre que la moció tirés endavant, perquè si el seu vot hagués estat negatiu, s’hauria produït un empat a causa de l’abstenció del representant de la xenòfoba Plataforma per Catalunya. La regidora d’ICV Núria Sensat va justificar l’abstenció amb l’argument que “fer política des dels sentiments és perillós”.

Més plàcida va ser la votació a Sant Cugat, on CiU gaudeix de majoria absoluta. Els seus 14 regidors, l’alcalde Lluís Recoder inclòs, hi van votar a favor. També s’hi van sumar els dos regidors d’ERC i els tres d’ICV. Els quatre regidors del PSC van decidir no votar –ni a favor, ni en contra, ni abstenció–, mentre que el PP s’hi va oposar.

Vilafranca, la propera
La comissió que impulsa la convocatòria a Vilafranca del Penedès d’un referèndum, en aquest cas, dels Països Catalans, presentarà avui la moció a l’Ajuntament perquè es voti en el proper ple el 27 d’octubre. Un referèndum que tirarà endavant gràcies als vots dels vuit regidors de CiU, els dos de la CUP i el d’Esquerra davant els més que probables vuit en contra del PSC i de l’únic regidor popular. La decisió que prendrà ICV és una incògnita. Les consultes a les tres ciutats es faran el proper 13 de desembre, com defensen les entitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada